צרו איתנו קשר >

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

בתקשורת

ראשי / בתקשורת
שמאי המקרקעין, ד"ר אסף גסטפרוינד, תולה את אי היענות היזמים למכרזי רמ"י בתנאי השוק: "פרויקטים של דיור מוגן הם מוטי מימון. אין כאן דירות או חנויות שבונים ומוכרים כמו פרויקט יזמות ״רגיל״. דיור מוגן מצריך השקעה מסיבית שאינה חוזרת ממכירת דירות, אלא בצורת תשואה שנתית לאורך עשרות שנים. במציאות הנוכחית, הריבית הגבוהה יחסית שעדיין לא ברור מתי נראה אותה משנה כיוון כלפי מטה, אינה מאפשרת להפיק תשואה סבירה מפרויקטים של דיור מוגן, ולכן פחות ופחות יזמים מוכנים להסתכן ולהיכנס לתחום במצבו כעת.

לקריאה באתר כלכליסט

דיור מוגן למבוגרים בגדרה | מתוך הכתבה בכלכליסט
שמאי המקרקעין אסף גסטפרוינד מסביר ששיטת החישוב לפי מ"ר אינה מתאימה כלל לבנייה פרטית כפרית: "לא נהוג לחשב שווי נכסים צמודי קרקע לפי שווי מ"ר בנוי. חישוב כזה בבתים צמודי קרקע מוביל במרבית המקרים, כמו במקרה זה, לעיוות בתוצאה. כך יוצא שמשווקים מגרשים יקרים לאוכלוסייה מבוססת, שונה לחלוטין ממה שכוון במקור בתוכנית מחיר מטרה".

לקריאה באתר כלכליסט

היישוב נופית | מתוך הכתבה בכלכליסט
שמאי המקרעין אסף גסטפרוינד: "אני לא סבור שרמת מחיר של 340 אלף שקל לקרקע לדירה משקפת ירידות מחירים. המכרז הקודם היה באזור טוב יותר, סמוך לגבעת אלונים ולגבעת הרקפות, ואילו המכרז הנוכחי הוא בקרקע צמודת דופן שמהווה המשך ישיר של קריית אתא הוותיקה. השילוב של המיקום הפחות אטרקטיבי יחד עם חזרה למציאות של היזמים, הוא זה שהביא את המכרז האחרון להיסגר ברמות מחירים שפויות יחסית".

לקריאה באתר כלכליסט

העיר קרית אתא | מתוך הכתבה בכלכליסט
אסף גסטרפויד | מתוך הכתבה ברדיו חיפה
עו"ד ושמאי מקרקעין אסף גסטפרוינד מסביר את התיקון לחוק שיאפשר ניתוק מים וחשמל, הריסת המבנה וגבייה על התהליך שבו נמצאו חריגות בנייה. "אנחנו לא מדברים על סגירת מרפסות אלא על בתים שלמים שנבנים ללא אישור, תופעה הנפוצה במגזר הדרוזי".

להאזנה באתר רדיו חיפה

שמאי המקרעין אסף גסטפרוינד לא מתרשם מהפטנט החדש: "אם אנשים היו רוצים לגור בישובי קו העימות אז היה שם ביקוש. זה שיבנו שם דירות לא ישנה את המציאות הזו. כשאין היגיון כלכלי אז יזם לא בונה והדרך לשנות את זה היא באמצעות תשתיות תחבורה ומקומות תעסוקה, ולא באמצעות מתן דירות זולות. יישום ההחלטה הזו רק ינציח את המצב הקיים בו תושבי קו העימות סובלים לא רק מעימותים צבאיים ומחוסר שקט בטחוני, אלא גם מחוסר שוויון בתשתיות.

לקריאה באתר כלכליסט

פרויקט בנייה בעכו | מתוך הכתבה בכלכליסט
אין ביקוש לים של נתניה? מכרז לשיווק קרקע במרכז נתניה, מרחק של דקות הליכה מחוף הים, הסתיים ללא שום היענות מצד יזמים.
מדובר בשטח של כ־5 דונם בין הרחובות אוסקר שינדלר לשדרות בן גוריון, ומחיר המינימום לשטח היה 123 מיליון שקל. הוצאות הפיתוח נאמדו ב־51.6 מיליון שקל. לפי הקבלנים, הסיבה לחוסר ההיענות היא שהתב"ע למגרש עדיין לא מאושרת, ולכן לא לגמרי ברור תמהיל הייעודים (מסחר, תעסוקה ומגורים) וזכויות הבנייה. עם זאת בחוברת המכרז צוין כי ניתן לבנות לפחות 186 דירות במקום.

לקריאה באתר כלכליסט

חוף הים בנתניה | מתוך הכתבה בכלכליסט

עו"ד אסף גסטפרוינד, שמאי מקרקעין, על המכרז החדש במסגרת מחיר מטרה שבו רמ"י העניקה לזוגות צעירים את הזכות לקנות בתים צמודי קרקע במושבים במצב סוציו-אקונומי גבוה. "רמ"י מחלקת קרקע נדירה במתנה. אלה קרקעות של הציבור, לא שלהם. הם שכחו את זה".

להאזנה באתר רדיו חיפה

מכרז של רמ"י לשיווק מגרשים ביישוב הווילות מיתר־כרמית במסגרת תוכנית מחיר מטרה סופג ביקורת מאנשי מקצוע: "משווקים מגרשים יקרים לאוכלוסייה מבוססת; זה כאילו לתת 800 אלף שקל במתנה, ולאו דווקא לאלה שאין להם"

לקריאה באתר כלכליסט

היישוב מיתר- כרמית בדרום | מתוך הכתבה בכלכליסט

שנת 2022 היתה שנת שיא מבחינת כמות הדירות שאושרו בפרויקטי התחדשות עירונית במתכונת פינוי־בינוי: 35 אלף דירות, זאת בהשוואה לכ־18,500 דירות בשנה קדמה לה. בדיקה שערך לאחרונה מכון גיאוקרטוגרפיה מצא כי בשכונות הוותיקות שבהן יש התחדשות עירונית ניכר מחסור הולך וגדל בדירות להשכרה עבור הדיירים המתפנים, מה שעלול להוות חסם בקידום פרויקטים עתידיים.

לקריאה באתר כלכליסט

פרוייקט פינוי בינוי בנווה שאנן, חיפה | מתוך הכתבה בכלכליסט

15 זוכים הציעו מחירי שיא למגרשים במושב הבונים, ובעקבות הצעותיהם קפצו המחירים באזור. אלא שרמ"י לא דרשה מהם ערבויות למימוש, ובסופו של דבר איש מהם לא השלים את הרכישה – פשוט מפני שהבינו שהמחיר שנקבו בו היה גבוה מדי

לקריאה באתר כלכליסט

מושב הבונים | מתוך הכתבה בכלכליסט

עו”ד אסף גסטפרוינד, יו”ר סניף חיפה בלשכת שמאי המקרקעין, מסביר את הרעיון מאחורי ‘ברומטר הנדל”ן’ שמספק נתונים עכשוויים ורלוונטיים לעומת מספרים באתרים השונים שנשענים על עסקאות שבוצעו שלושה חודשים אחורה.

להאזנה באתר רדיו חיפה

אסף גסטרפויד | צילום: דודי ארדון מתוך הכתבה ברדיו חיפה

בתשעת החודשים הראשונים זינקו המחירים ב־9.7%, אך מיוני עד נובמבר מסתמנת מגמת ריסון עם ירידה של 0.4%. הירידה בתל אביב חדה במיוחד, 4.3%. מנכ"ל וויצ'ק: "כשמחירי הנכסים מפסיקים לעלות, כך גם מחירי השכירות"

לקריאה באתר כלכליסט

כרם התימנים שכונת מגורים בתל אביב | מתוך הכתבה בכלכליסט

אם משבר הדיור ומחירי הנדל"ן הגבוהים נובעים ממחסור מתמיד בדירות חדשות, איך ייתכן שאין עשרות אלפים שגרים ברחובות? מגזין כלכליסט עבר בין הגורמים הרלוונטיים, ממשרד השיכון עד ארגוני הקבלנים, בניסיון להבין כמה דירות באמת חסרות בישראל. הוא גילה אי הסכמה גורפת, שמתבטאת בתכנון מבולבל וביעדים לא מעודכנים, שרק מגדילים עוד יותר את הפער בין ביקוש להיצע

לקריאה באתר כלכליסט

בני ברק | מתוך הכתבה בכלכליסט

צעירים רבים החליטו לעזוב את חיפה לטובת העיר השכנה טירת כרמל. בראיון הם מסבירים כי מחירי הדירות יותר זולים, השכונות חדשות ותתפלאו, גם אין חזירי בר. הנטישה הגדול של החיפאים לטובים הערים הסמוכות – כתבה שנייה בסדרה.

לפני כשלוש שנים הוקמה שכונת נוף ים בטירת כרמל. קודם לכן נבנתה שכונת גלי כרמל ובהמשך תורחב שכונת איילת הכרמל. חיפאים רבים גילו שבמרחק קצר מחיפה, הם יכולים למצוא בית חדש ונקי במחיר הרבה יותר זול.

לקריאה באתר רדיו חיפה

טירת כרמל | מתוך הכתבה ברדיו חיפה

הירידה בעסקאות רכישת דירה חדשה בספטמבר לצד הצניחה בהיקף המשכנתאות מסמנות האטה בשוק הדיור. קבלנים מודים: "אחרי 8–9 חודשים של טרפת בשוק, שבהם המחירים רק עלו, עכשיו רואים את העצירה". מחירי הדירות מלמדים על ניצנים של ירידות מחירים בחלק מהערים.

לקריאה באתר כלכליסט

במקום הראשון: באר שבע | מתוך הכתבה ב-mako
בנייה בעיר אשקלון מתוך הכתבה בכלכליסט

שוק הדירות מתחיל להצטנן מעט אבל עדיין השלים עלייה של כמעט 18 אחוזים בשנה. למרות עליות המחירים, יש לא מעט מקומות בהם תצליחו לקנות דירת 4 חדרים במחיר של מיליון וחצי שקלים. יחד עם אתר yad2, ריכזנו את רשימת הערים המלאה

לקריאה באתר mako

במקום הראשון: באר שבע | מתוך הכתבה ב-mako
במקום הראשון: באר שבע | מתוך הכתבה ב-mako

אסף גסטפרוינד, שמאי מקרקעין ועורך דין, סבור כי "המחיר מופרך לחלוטין. אמנם מדובר באזור מתפתח עם בנייה חדשה ממש בסמוך, אולם מדובר בנכס קטן ו'נכה' – החלקה כולה מופקעת ולא ניתן לקבל היתר בניה לכלום.

 

"גם אם תקודם תב"ע שתבטל את ההפקעה – עדיין לא ניתן להתעלם מהמגבלות המשמעותיות, מאי הוודאות ומהיטלי ההשבחה הנכבדים שיידרשו. אני סבור כי הנכס שווה לכל היותר מחצית מהשווי ששולם על ידי הזוכה".

 

לקריאה באתר גלובס

התוכנית. מתוך הכתבה בכלכליסט
רחוב קיבוץ גלויות 20, חיפה / צילום: פאול אורלייב, מתוך הכתבה בכלכליסט
ניתוח עסקה קריית טבעון אוגוסט 22 - מורן מרקו
ניתוח עסקה קריית טבעון אוגוסט 22 - מורן מרקו, גלובס 8/22

השמאים פנו לממונה על הרשות להגנת הצרכן בבקשה לחקור את פעילות אתרי הנדל"ן המקוון, ובעיקר את אתר "יד 2", בשל פערים "בין אומדן המחיר שניתן ע"י המחירון לבין אומדן שווי השוק הריאלי של נכס מקרקעין". האתר בתגובה: "אין בשירות המוצע כדי לגרוע מעבודתם החשובה של שמאי המקרקעין"…

 

שמאי המקרקעין אסף גסטפרויד מסביר כי ניתן להשפיע, באמצעות "מניפולציה פשוטה" על מחיר נכס: "נניח שאתם רוצים להעלות את השווי של דירה כלשהי. מה שאתם צריכים לעשות זה לפרסם מודעה עם נתונים של "נכס" כלשהו, עם מחיר פיקטיבי כלשהו. זה הכל. כתוצאה מכך, צפוי לחול שינוי בתוצאות שפולט מחשבון הנדל"ן של יד 2. ככה, בצורה פשוטה, קונים יכולים 'להוריד' את מחיר המחשבון, ומוכרים יכולים 'להעלות' את מחיר המחשבון".
 
לטענתו של גסטפרויד, שאף פנה בנושא למועצה הישראלית לצרכנות: "אין הלימה בין מחירי העסקאות בפועל לבין הערכים שקבע מחשבון יד 2. אין גם שום נטיה לכיוון כזה או אחר, ומחשבון יד 2 פעם אחת העלה את השווי במאות אלפי שקלים, ופעם אחרת הוריד את השווי בשיעור דומה. כלומר – גם אין מגמה קבועה שניתן להסתמך עליה. ממוצע ההפרש במחירים היה כ-15%(!), כלומר מאות אלפי שקלים, למעלה או למטה".
 
גסטפרויד מסתייג מתחזיות הנדל"ן של חברת פרופדו, שמאפשרות לחזות עליית מחירים של ניכסי נדל"ן על בסיס מידע תכנוני: "להתיימר לתת את שווי הדירה בעוד 25 שנים זה לא הגיוני, שלא לומר חוסר אחריות. אנחנו יודעים מה היה אתמול ומה יש היום. לעולם לא נדע לא מה יקרה מחר ובטח שלא בעתיד הרחוק. שוק הדירות מושפע מכל כך הרבה משתנים. בעיני, זה גובל בטימטום".

 

לקריאה באתר כלכליסט

התוכנית. מתוך הכתבה בכלכליסט
דירה למכירה (דוד הכהן), מתוך הכתבה בכלכליסט
ניתוח עסקה חיפה אוגוסט 22
ניתוח עסקה ביקנעם, גלובס 8/22

רשות מקרקעי ישראל יזמה תוכנית פינוי־בינוי לשכונה אולם עדיין לא תוקצב תכנון אתר חלופי לבסיס חיל הים…

 

לדברי שמאי המקרקעין אסף גסטפרויד, פינוי בסיס חיל הים ובניית שכונה חדשה ישפיעו באופו דרמטי על האטרקטיביות של האזור: "ברגע שיבנו מאות דירות חדשות בבת גלים הן ימשכו אליהן אוכלוסייה חזקה".

 

לקריאה באתר כלכליסט

התוכנית. מתוך הכתבה בכלכליסט
התוכנית, כפי שמופיעה בכתבה בכלכליסט
גסטפרוינד נדלן היום - ישראל היום
מתוך מוסף "נדל"ן היום", מוסף הנדל"ן של "ישראל היום, פברואר 22

משנה את פניה: האם קריית ים תהפוך ללהיט נדל"ני

GLOBES | 8.12.2021

שמאי המקרקעין אסף גסטפרוינד מתאר תהליך של שינוי הדרגתי במיצוב העיר מבחינה נדל"נית. לדבריו, "המחיר למ"ר לדירות חדשות לפני כשנתיים היה 12,000 שקל. כיום המחיר הוא 14,000 שקל למ"ר ומעלה". מדובר בעלייה של כ-17% במחיר. "דירות ותיקות יותר, שנקנו בתחילת שנות ה-2000, נמכרות במחירים של 13,000 שקל למ"ר. דירות בשיכונים של שנות ה-70-60 מתומחרות ב-8,000-7,000 שקל למ"ר. המשקיעים מזהים שיש שם דירות זולות, ומקדמים פינוי בינוי".

 

לקריאה באתר GLOBES

קריית ים. ''אחלה חוף שלא חוצה אותו מסילת רכבת'' / צילום: Shutterstock, מתוך הכתבה ב"גלובס"
קריית ים. ''אחלה חוף שלא חוצה אותו מסילת רכבת'' / צילום: Shutterstock, מתוך הכתבה ב"גלובס"

הנה סיפור מהימים האחרונים: מעשה בזוג צעיר מאזור חיפה שמצא לשמחתו קוטג' חדש בעתלית. שמחים ומאושרים הגיעו לשמאי אסף גסטפרוינד וביקשו ממנו שומה לצורך קבלת משכנתה, לפי שווי העסקה המתגבשת – 3.5 מיליון שקל. השמאי התפלץ: קוטג' דו-משפחתי בעתלית במחיר של קוטג' בשרון?! הוא הציג לזוג עסקאות קודמות שהקבלן ביצע באותו פרויקט ב-2.8-2.9 מיליון שקל. ואולם הזוג התעקש שהוא רוצה את הקוטג' הזה – ובמחיר המופקע…

 

לקריאה באתר GLOBES

בנייה למגורים בצפון תל אביב. מכרזי הקרקעות מתייקרים / צילום: Shutterstock
בנייה למגורים בצפון תל אביב. מכרזי הקרקעות מתייקרים / צילום: Shutterstock מתוך אתר GLOBES

עו"ד אסף גסטפרויד, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין בחיפה: "השכונה נמצאת בין חליסה, שהיא שכונה ערבית מוסלמית מאתגרת, ורמת ויז'ניץ, שהיא שכונה חרדית. המחירים באזורים החרדיים בהדר גבוהים יחסית (כ-13 אלף שקל למ"ר) משום שהדירות קרובות לקהילה, דבר שמאוד חשוב לאוכלוסייה החרדית. את הדירות בנווה הדר מכרו לפי 12.5 אלף שקל למ"ר. היה קשה לשכנע את האוכלוסייה החרדית לצאת מרחובות הליבה שלהם, רחוק מבית הכנסת ומאבא ואמא".

גסטפרויד מדבר על התקרבות של האוכלוסיה החרדית לשכונת חליסה: "לפני 10 שנים היית הולך ברחובות ברזילי והשומר ולא היית רואה חרדי אחד. היום אנחנו רואים התבססות של אוכלוסייה חרדית בהדר תחתון, וחרדים רבים קונים דירות גם באזור שמתחת לשוק תלפיות".

לקריאה באתר של MAKO/N12

שכונת מגורים בואדי רושמייה, חיפה | צילום: גיא נרדי, גלובס
שכונת מגורים בואדי רושמייה, חיפה | צילום: גיא נרדי, גלובס
פקח מתחת למגדלי הצעירים בתל אביב בצל הקורונה / צילום: Oded Balilty, Associated Press
תמונה מתוך כתבת המקור בגלובס: פקח מתחת למגדלי הצעירים בתל אביב בצל הקורונה / צילום: Oded Balilty, Associated Press
הקרקע בקריית ים / צילום: אסף גסטפרוינד
הקרקע בקריית ים / צילום: אסף גסטפרוינד

"תשומות בנייה: עדכון חשוב"

עו”ד אסף גסטפרוינד, יו”ר לשכת שמטי המקרקעין בחיפה, מדבר על עדכון תשומות הבנייה ומסביר את ההשפעה על הרווח של היזמים, על המחיר לרוכשים ועל הפערים בינהם.

רדיו חיפה | 25.2.2022

"רכישת דירה ללא בדיקת שמאי היא חוסר אחריות"

“שמאי לא בודק רק שווי של דירה, הוא בודק גם דברים נוספים שאולי יותר רלוונטים וחשובים מבחינת הקונים”. האזינו לשיחה של עו”ד אושרי שלוש עם עו”ד ושמאי מקרקעין, אסף גסטפרוינד

רדיו חיפה | 10.1.2020

"הסתמכות על מחשבון הנדל"ן של יד 2 היא חוסר אחריות"

אסף גסטפרויד, עו”ד ושמאי מקרקעין, שוחח עם עו”ד אושרי שלוש בנדלניסט על הפער שבין תיאור הדירות ביד 2 לבין המציאות בשטח: “אנשים מסמנים גינה כשהיא בכלל משותפת, ומסמנים שהדירה משופצת אחרי שהחליפו ברז במקלחת”

 

רדיו חיפה | 8.11.2019

תופעת מחיר למשתכן: בונים איפה שאפשר ולא איפה שצריך

אסף גסטפרוינד, עורך דין, מבכירי השמאים באזור יוצא נגד התופעה של שיווק הפרויקטים הרב של מחיר למשתכן באזורים בהם אין ביקוש: “המדינה קבעה יעד לבניית דירות אבל לא מטפלת איפה שיש מחסור אמיתי”

רדיו חיפה | 19.4.2019

כיום אין שום הצעות לרכישת הקרקע במכרז רמ"י לתוכנית "מתחם העירייה". שמאי המקרקעין אסף גסטפרוינד: "מדובר במגרש בסמיכות מיידית לתוכניות התחדשות עירונית (פינוי בינוי) מאושרות. באופן כללי, ובטח בתקופה הנוכחית, יזמים מעדיפים להתקשר בפרוייקטי פינוי בינוי, שהם סוג של עסקת קומבינציה ולא נדרשים לשלם על הקרקע"

לקריאה באתר כלכליסט

קריית ים | מתוך הכתבה בכלכליסט

ד"ר אסף גסטפרוינד, שמאי מקרקעין ועו"ד חיפאי מוכר, מסביר מה מונע מהעיר חיפה להתפתח מבחינה נדל"נית, נותן טיפים לגבי רכישות דירה באזורים שונים ומסביר למה הוא לא מכליל את שכונת דניה באף תחשיב שלו ומה קורה בנווה שאנן. ואף מילה על חזירי הבר

לקריאה באתר ביזפורטל

נאות פרס | מתוך הכתבה בביזפורטל

הוועדה המחוזית חיפה תדון בהתנגדויות ליוזמה להקמתו של מתחם תעסוקה, מסחר ומגורים חדש בשכונת נוף ים בדרום העיר, שבו יוקמו גם משרדי העירייה החדשים. לפי התוכנית, במתחם יוקמו 4,500 מ"ר של משרדים לעירייה, 1,800 מ"ר מסחר ו-200 דירות. המתנגדים, תושבי השכונה, טוענים כי האזור גם כך סובל מעומסי תנועה, מצוקת חנייה ומחסור במוסדות חינוך.

לקריאה באתר כלכליסט

טירת כרמל | מתוך הכתבה בכלכליסט

עו"ד ושמאי אסף גסטפרוינד מנתח את דו"ח הכלכלנית הראשית ("ירידה דרסטית במספר העסקאות לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה") וממליץ ("מי שיש לו הזדמנות לקנות דירה למגורים – שיקנה")

להאזנה באתר רדיו חיפה

אסף גסטרפויד | מתוך הכתבה ברדיו חיפה

לדברי שמאי המקרקעין אסף גסטפרוינד, משמעות העובדה שהדירות שבנו אלקטרה ושיכון ובינוי אינן מהוונות היא "שלא שולם על הקרקע מלוא דמי החכירה העתידיים מראש למחכיר לכל תקופת החכירה. כלומר, בעלי הדירות עשויים למצוא את עצמם נאלצים לשלם לרמ"י בעתיד תשלומים שונים — כגון דמי חכירה, דמי הסכמה בעת העברת זכויות, תשלומים במקרה של תוספות בנייה, ועוד".

לקריאה באתר כלכליסט

אור ים | מתוך הכתבה בכלכליסט

בחודשיים האחרונים גרמה אי־הוודאות בשוק הנדל"ן לביטול מכרזים של רשות מקרקעי ישראל לאלפי יחידות דירות בתוכניות בנייה רוויה בערים שונות בשל ביקוש נמוך מצד היזמים. התופעה גולשת גם לאזורי ביקוש כמו נתניה, רחובות ואשקלון

לקריאה באתר כלכליסט

פרויקט בנייה בנתניה | מתוך הכתבה בכלכליסט

קבוצת עזריאלי זכתה במכרז של "דירה להשכיר" ורמ"י עם הצעה של 85 מיליון שקל, זאת לאחר שהמכרז שווק כבר בדצמבר במחיר התחלתי של 101.5 מיליון שקל, אך המחיר עודכן ל-56 מיליון שקל משום שלא ניגשו אליו מציעים. מדובר במגרש בשטח של 5.3 דונם שעליו ניתן לבנות 147 דירות להשכרה לטווח ארוך

לקריאה באתר כלכליסט

גליל ים הרצליה | מתוך הכתבה בכלכליסט

בפעם הראשונה מאז הקמתה ב־2014, הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) שילבה דירות להשכרה ארוכת טווח בתוכנית פינוי בינוי. בעידן שבו הריבית על המשכנתאות עולה ומכבידה על רוכשי הדירות המוצר הזה נחוץ, אולם בבדיקה של "כלכליסט" נמצא כי הוספת הדירות להשכרה שוחקת את הרווחיות של הפרויקט ומעמידה אותו בסכנה.

לקריאה באתר כלכליסט

מתחם ארגוב בפתח תקוה | מתוך הכתבה בכלכליסט

ברחוב רזיאל 29 בחיפה נמכר בניין שלם, בשטח 160 מ"ר, על חלקה בשטח 768 מ"ר, ב־3.25 מיליון שקל. הנכס נמכר במסגרת הליך כינוס נכסים (פירוק שיתוף).

לקריאה באתר גלובס

הבניין ברחוב רזיאל 29 בחיפה | מתוך הכתבה בגלובס

דירת 1.5 חדרים ברחוב גושן בקריית מוצקין בשטח של 25 מ"ר, בקומה 1 מתוך 3 וללא חניה נמכרה ב־590 אלף שקל (23.6 אלף שקל למ"ר)

לקריאה באתר גלובס

עסקאות השבוע | מתוך הכתבה בגלובס

קשה לכתוב על ירידת מחירים בשוק הדיור הישראלי, כי קשה למצוא מי שזוכר תופעה כזו: חלפו 16 שנים מאז הסתיים גל ירידות המחירים שהחל ב־1998, ושיאו היה ב־2001–2002. "גדל פה דור שחושב שמחירי הנדל"ן רק עולים, אבל זה לא כך", אומר אסף גסטפרוינד, שמאי מקרקעין, דוקטורנט ומרצה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה.

לקריאה באתר גלובס

השטח שבו עמד שדה דב | מתוך הכתבה בכלכליסט

קשה לכתוב על ירידת מחירים בשוק הדיור הישראלי, כי קשה למצוא מי שזוכר תופעה כזו: חלפו 16 שנים מאז הסתיים גל ירידות המחירים שהחל ב־1998, ושיאו היה ב־2001–2002. "גדל פה דור שחושב שמחירי הנדל"ן רק עולים, אבל זה לא כך", אומר אסף גסטפרוינד, שמאי מקרקעין, דוקטורנט ומרצה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה.

לקריאה באתר כלכליסט

השטח שבו עמד שדה דב | מתוך הכתבה בכלכליסט

לפי דו"ח הכלכלנית הראשית, מכירות הקבלנים בשוק החופשי ירדו ב-61% באזור תל אביב, וצמחו ב-101% בבאר שבע; שיעור הדירות שנמכרו "על הנייר" – 70%, הרמה הגבוהה מאז 2020

לקריאה באתר כלכליסט

אתר בנייה בראשון לציון | מתוך הכתבה בכלכליסט

מי לא היה רוצה לגור בבית גדול עם גינה וכלב? חיפאים רבים החליטו לעזוב את חיפה ולעבור למקום אחר, קרוב במחיר, ועם תנאים הרבה יותר טובים. כתבה ראשונה בסדרה על ההגירה לפריפריה של חיפה, והפעם – חיפאים מגלים את עתלית.

זוגות צעירים ויתרו על העיר חיפה שבה הם גדלו כדי לעבור למקום אחר שבו ניתנת להם אפשרות לקנות בית במחיר זול יותר ולקבל איכות חיים טובה יותר. “אחרי הקורונה אנשים גילו את עתלית”, מספר הקבלן אוהד מורג.

לקריאה באתר רדיו חיפה

אסף גסטרפויד | צילום: דודי ארדון מתוך הכתבה ברדיו חיפה

אסף גסטפרוינד בתכנית עצמאי בשטח של רדיו תל אביב – יום שלישי, 23 באוגוסט, 2022

שיחה של רועי כהן נשיא להב ומר אסף גסטפרוינד יו"ר מחוז חיפה והצפון בלשכת שמאי המקרקעין על רמת מחירי הנדלן למגורים באזור הצפון והאם עדיין האזור הזה אטרקטיבי להשקעה ומהי ההשפעה של העלאת הריבית במשק על מחירי הדיור.

ניתוח עסקה בחיפה, גלובס 8/22
מנעד השימושים והיקפם כפי שעלו בדיונים בשנים האחרונות הוא רחב. את התכנון הכלכלי לשינוי פני המפרץ מקדמת המועצה הלאומית לכלכלה. רשות מקרקעי ישראל מקדמת את תוכנית הבנייה שזכתה לכינוי מפרץ החדשנות והיא חולשת על שטח של יותר מ־20 אלף דונם. לבזן 10% מהשטח הזה. תוכנית הענק הזו תאפשר לבנות בסך הכל כ־90 אלף דירות, וכ־6 מיליון מ"ר של שטחי תעסוקה.
 
בעזרת אסף גסטפרוינד, יו"ר מחוז חיפה והצפון בלשכת שמאי המקרקעין, הוערך השווי החזוי של שטח בזן. לחישוב שווי הקרקע הפחתנו עלויות טיהור הקרקע, שלהערכת המשרד להגנת הסביבה הן כ־700 מיליון שקל. כמו כן הפחתנו מקדם דחייה של 10 שנים במימוש התוכנית, ומקדם של אי־ודאות. בכל אחד מהחישובים לקבוצת חג'ג' יהיו כ־30% מהזכויות בהתאם לנתח המניות שבידיה.
 

לקריאה באתר כלכליסט

האחים צחי חג'ג' ועידו חג'ג'. תוכניות הבנייה שנרקמות בשטח שוות לקבוצה מאות מיליוני שקלים (צילום: טל צ'יקורל, מתוך הכתבה בכלכליסט)

כשמחירי הדירות עולים בקצב דו-ספרתי בשנה – מחירי הקרקעות לא נותרים אדישים. בניגוד לדירות, שמחירן משתנה בהתאם לפרמטרים רבים של שטחים, מפרטים טכניים, גובה, כיווני אוויר ועוד – קרקע היא המוצר הנדל"ני הבסיסי ביותר, שמגלם בצורה הברורה ביותר לא רק את שינויי המחירים עד כה, אלא את המגמה הצפויה שלהם גם לעתיד, וזאת משום שרוכש הקרקע צריך להמתין כמה שנים עד שישלים עליה את המוצר הסופי – החל מצמוד קרקע קטן וכלה בפרויקט של מאות דירות….

 

בקיבוץ נווה ים שליד עתלית מחירי הקרקעות עולים כמעט בכל חודש: במאי בשנה שעברה נמכרה חלקה של 350 מ"ר ב-2.3 מיליון שקל; ביולי-אוגוסט נמכרו שלוש חלקות במחיר ממוצע של כ-2.45 מיליון שקל; ואילו לפני כשבועיים בוצעה במקום העסקה היקרה ביותר, כשחלקה נמכרה ב-2.55 מיליון שקל.

 

"המגרשים נרכשו במכרז של רמ"י באמצע שנת 2017, במחיר של כ-750-900 אלף שקל בערך, ובתוספת עלויות פיתוח ומע"מ זה הגיע אז ל-1.5-1.6 מיליון. המחירים שהושגו בחודשים האחרונים – 2.4-2.55 מיליון שקל, מהווים עלייה של יותר מ-60%, וזה מדבר בעד עצמו", אומר השמאי אסף גסטפרוינד.

 

לקריאה באתר GLOBES

המחירים בקיבוץ נווה ים. מתוך הכתבה ב-Globes. צילום: בר - אל
ניתוח עסקה בגלובס, אוקטובר 21
ניתוח עסקה אודות מכירה של קרקע של 20 דונם על חוף כנרת, ב-50 מיליון שקל, גלובס 10/21

העלייה הממוצעת במחיר הדירות כבר הגיעה ל-5.6% מתחילת השנה, אבל כשמדובר בבתים צמודי קרקע, מדובר בעלייה של עשרות אחוזים – גם במחיר של מגרשים לבנייה עצמית וגם במחיר של בתים מוכנים • 3 מיליון שקל בפריפריה זה כבר לא מחיר נדיר

לקריאה באתר GLOBES

בית פרטי בגבעת אלה, מתוך הכתבה בגלובס / צילום: פאול אורלייב
בית פרטי בגבעת אלה, מתוך הכתבה בגלובס / צילום: פאול אורלייב
אסף גסטפרוינד על תב"ע חדשה לשכונת דניה - מה זה אומר
אסף גסטפרוינד על תב"ע חדשה לשכונת דניה - מה זה אומר

זכות הקניין של בעל משכנתא אל מול הליכי התכנון והרישוי ביזמות עצמית

במאמר זה תוצג ביקורת על המצב הסטטוטורי הקיים כיום, לפיו ניתן ליזום, לתכנן ולבצע פרויקט, לרבות הריסת בניין, וזאת ללא יידוע, שיתוף וקבלת עמדתם של בעלי המשכנתאות הרשומות על דירות בבניין.

ביטאון "מקרקעין וערכם" | דצמבר 2019